יום שני, 29 בדצמבר 2014

חוביזה בחצר האחורית


אם מישהו או משהו הצליח להוציא אותך משלוותך
צאי אל החצר האחורית

  
קטפי מלוא הסל עלי חוביזה,
לאט, 
תני לעצמך להיות שם

הביאי למטבח, 
חלקי לשתי קערות (שיהיה מקום לשחות למי שתפס טרמפ על העלים) 
והעמידי סיר עם מים לחליטה

עד שהמים רותחים גרדי 3 קישואים בינוניים למסננת

כשרתחו - הכניסי שלושה חופנים גדולים מהחוביזה לסיר, וכבי את האש.

 בינתיים סחטי את הקישואים, העבירי לקערה 
והוסיפי -
כוס עדשים מבושלות שנשארו לך מאתמול במקרר, ושני תפ"א מבושלים ומעוכים.

הוציאי את החוביזה מהאמבטיה החמה, העבירי למסננת וסחטי.
עכשיו לטחון בבלנדר (גם מוט זה טוב) 
להעביר לקערה עם הקישואים
ולהוסיף-
מלח פלפל
2 כפות שמן
4 כפות קמח כלשהו
ואם את חייבת אז גם ביצה (אני מסתדרת בלי)

עכשיו להדליק את התנור
180 מעלות


לבבי לביבות לתבנית מרופדת (נייר אפייה משומן) 
הכניסי לתנור ל45 דק' לפחות

הלביבות יהיו עדיין רכות
כבי את התנור והחזירי את המטבח למקום
(ביטוי כזה לסדר וניקיון)

עכשיו לכי לעשות משהו אחר לגמרי.

אולי קודם תקלפי לך פומלה אחרונה מהעץ

הקציצות יהיו טובות ומנחמות ומדוייקות בפה בארוחת הערב.



למחרת,
את העלים שנשארו לך במסננת על השיש, תקצצי לרצועות
(ערימה של עלים, לגלגל לרולדה ולחתוך פסים)
ותקפיצי על בצל ופטריות, מלח פלפל וקצת פפריקה.

כשמוכן,
להוסיף 2-3 כפות אורז ולאכול בחוץ, 
בשמש,
עם הפנים לחצר האחורית


אין תגובות: